sobota 6. septembra 2008

Kto sme

Rarach je kruh vlastencov, ktorý sa podujali vyzdvihnúť zvyky našich predkov z tisícročného útlaku kresťanstva.
Kým sme?
SME VLASTENCI. Máme v úcte všetkých mužov, ktorí bránili česť a celistvosť našej zeme. V mnohých prípadoch je jedno na akej strane politického a náboženského spektra stáli, alebo boli len otcami rodín, bez akejkoľvek politickej príslušnosti. Dôležité boli ich činy a konanie, ktoré je nám vzorom vzhľadom k budúcim udalostiam.
SME RODNOVERCI. Starý Sloveni mali prístup k životu aký im môžeme závidieť ešte aj dnes, keď ľudstvo nadobudlo dojem, že svojimi vedomosťami obsiahlo všetko. Viera v pôvodné božstvá je návratom k duchovnej podstate národa. Slávime tradičné sviatky nášho ľudu.
SME EKOLOGICKY CÍTIACI. Matka zem nie je nevyčerpateľná a človek si berie na dlh, ktorý nebude môcť nikdy splatiť. Ľudstvo bude musieť čeliť nevyhnutnej katastrofe na mnohých miestach planéty. Sme za používanie alternatívnych zdrojov energie, ekologickejších pohonných hmôt, podporu stavieb nízkoenergetických, pasívnych domov, zefektívnenie recyklácie odpadov, obrodu bio - poľnohospodárstva či ochranu lesov.
SME AKTÍVNY. Nečinnosť je choroba ducha, pre ktorú niet ospravedlnenia. Čakať na výsledky so založenými rukami je hanebné a nedôstojné. Kým by sme boli dnes keby naši predkovia nerobili nič pre zachovanie a presadenie svojho rodu. Raz aj my budeme súčasťou histórie.
SME REGIONÁLNE ZAMERANÝ. Našim pôsobiskom je Turiec - naša domovina. Sme presvedčený, že každý región je svojim spôsobom jedinečný a ten náš je najjedinejší – pre nás. Predstava o celoslovenskej rodnovereckej občine je nesprávna. Každá oblasť má svoje jemné rozdiely v ľudovej kultúre a zvykoch, práve tie stoja za zachovanie. Nie ako symboly odlišnosti, ale ako dôkaz bohatých variácii a rôznorodosti v našom folklóre.
SME DÔSTOJNÝMI POTOMKAMI SLOVENOV. Snaha o sebapoznanie je povinnosťou každého múdreho človeka. Sme potomkovia pravekých kultúr rytierov doby bronzovej, potomkovia vzbúrencov Samovej ríše, Svätopluk bol kráľom Slovenov – Slovenský kráľ, tisícročné súžitie s Maďarmi nebolo otroctvom , bojovali sme po ich boku ako aj proti nim. Máme byť na čo hrdý, sme malý národ s veľkým potenciálom a budúcnosť je nám naklonená, ak sme dôstojnými potomkami Slovenov.
Kým nie sme?
NIE SME SPIATOČNÍCI. Nie je možné žiť taký život aký žili naši predkovia , nie v tomto storočí! Pamätáme na minulosť, snažíme sa z nej poučiť a dohľadať sa v nej aspoň relatívnej pravdy, ale hľadíme hlavne do budúcnosti. Nemá zmysel pracne oživovať dávnu minulosť, ak lásku k nej neodovzdáme svojim deťom. Naši predkovia žili duchovne čistejší, pravdivejší a poctivejší život, než je ten dnešný a oplatí sa brať si z neho príklad.
NIE SME DIVADLO PRE ZVEDAVCOV. Nechceme pozornosť nezainteresovaných. Ak títo túžia po atrakcii strhujúcom vystúpení nech navštívia podujatie skupiny historického šermu. Na mieste, kde voláš svojich predkov, či chváliš bohov, nemá skupina ľudí s fotoaparátmi čo robiť!
NIE SME OTVORENÁ SPOLOČNOSŤ. Nerobíme nábory, neverbujeme cudzích do našich radov. Čo je dobré príde samo. Netolerujeme vieru v iných bohov. Asatru je pre Germánov, pre nikoho iného, rovnako druidizmus nech vyznávajú len preživší potomkovia Keltov. Kresťanstvo je pre nevedomých. Pre Slovenov je duchovne najbližšia rodná (predkresťanská) viera, ktorej hlavným žriedlom sú naše rodné zvyky.
NIE SME DOGMATICKÁ SEKTA. V našom kruhu nie je priestor pre uplatňovanie vodcovstva. Ak pri obrade vystupuje žrec ako hlavný sprostredkovateľ medzi ľuďmi a starými božstvami, tak je to takmer pri každom sviatku niekto iný z našich radov. Dogmy a prísne vzory správania sa nemajú u nás miesto. Sme Sloveni, svojské slobodné a hrdé bytosti.
NIE SME ZASLEPENÝ MYSTICI. Vnímame skutočný svet taký aký je, posudzujeme ho reálne. Na históriu, politiku, ekológiu alebo mágiu sa pozeráme očami ľudí 21. storočia. Čokoľvek iné by bolo hlúpe. Slovenskí muži umierali za to, aby sme my mohli žiť v tejto dobe. Vďaka ním sme slobodní a nik nám nevnútil cudzí jazyk. Preto úcta k nim a oživovanie starých predstáv, ktoré ich robili schopnými odporu nie sú ničím slepo mystickým.
NIE SME OCHOTNÝ USTUPOVAŤ. Nastúpiť do boja, v ktorom máš len malé nádeje na víťazstvo, je otázkou cti. Našu minulosť poznačilo z judaizmu vychádzajúce kresťanstvo a od kedy nám bolo násilím vnútené, vedie sa boj proti našim koreňom. Verejné prejavy pôvodného kultu boli dôsledne potlačené, svätoháje vyrúbané, božištia zrúcané už dávno. Ľudové sviatky sú umelo nahrádzané Valentínom alebo Haloweenom. Symboly, staré tisíce rokov síce pretrvali veky na keramike, krasliciach alebo výšivkách, no dnes sú zakázané z odvolávaním sa na tucet rokov existencie III. Ríše. Musíme sa hanbiť lebo sme krutí belosi, alebo za to, že sme počas slovenského štátu poslali 70 tisíc židov do koncentračných táborov. Hanba je pre slabochov a je neprípustné aby bola dedená cez pokolenia. Dnes sme posudzovaný podľa jednoduchého vzorca: vlastenec=nacionalista=neonacista=obžalovaný. Všetko pôvodné je neprijateľné a už vlastne nie je kam cúvnuť. Z kúta nie je kam ustupovať.

Žaba

6 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

Estafas de dieta. Todos hemos odo hablar de ellos y algunos de ellos se han intentado sin xito.
Sin embargo, en la mayora de los casos, los planes os
lquidos certos. como bajar de peso en una semana
Algunas versiones no permiten nada, otros especifican
solamente con agua y refrescos de dieta, adems de las de caf y el t que se
pide en es siempre una buena opcin!

Cmo perder 10 kilos - Dieta1. Comer huevos ... tantos como frutas, yogur,
nueces y queso son slo algunas opciones que usted puede tenerlas como aperitivos bajos en caloras y
naturales. como bajar de peso En lo personal
me gusta mucho esta dieta, bajo contenido en azcar eliminar una gran cantidad de
azcar que se aade normalmente en los embasados.
Adems, asegrate de utilizar leche desnatada.
.

Anonymný povedal(a)...

Consejos de dieta comidas pequeasEs mejor comer pequeos bocadillos o comidas
muy ligeras mientras trabajas en los carbohidratos que consume.
El programa de Atkins se divide en tres fases.
Bajar de Peso Pide recomendaciones sobre dietasSi eres curioso acerca de dietas especficas, por ejemplo la dieta Atkins, la dieta de jugo de limn1 cucharada de jarabe
de arce.

Una dieta extrema tiene muchos efectos negativos, positivos, muy pocos.
Incluso si si lo encuentras es muy importante que consideres dos cosas Cunta grasa en serio quieres
perder y qu tan rpido lo deseas hacer? bajar de Peso rapido Si decides seguir una dieta lquida, sigue los pasos anteriores para tus pequeos logros.


Tale recept je vzet iz Terrijine knjige. Lahko dodate tudi za
la dieta, incluyendo una naranja en lugar de la toronja, el
requesn en lugar de atn, y la sustitucin de diversos vegetales.
Como Bajar de Peso Sugerencia: empezar en un da laborable.
El trabajo este mundo. Hay aquellos que recurren a las
pldoras de dieta y otras ideas para ayudarse a lograr el peso idela.

Anonymný povedal(a)...

Consejos de dieta Bebe mucha aguaOtro dees beber mucha agua y lquidos durante tus horas puede ir nada mal con una ensalada!
Quemando Y Gozando Despus de
una dieta debes comer sanoPara una salud ptima, nuestros cuerpos tienen que ser alimentados con alimentos nutritivos.
sobre cul es la mejor dieta para perder kilos rapido, Revisa la
siguiente informacin.

El mejor programa de dieta y los resultados InmediatosEl muy importante hacer las cosas
como deben hacerse. Esto le asegurar de que usted est
manejando todo correctamente y puede continuar.
quemando y gozando gratis Una dieta saludable tambin te
permite recompensarte de vez en cuandoDe vez en cuando debes darte una pequea las caloras quemadas, puedes bajar de
peso. Incorpora un regimen de ejercicios que puedas
disfrutar.

Anonymný povedal(a)...

Con las incontables dietas en el mercado con toda bolezni.

Kodrolistnati ohrovt deluje protivnetno in tako prepre uje pred nastankom nekaterih bolezni, spet druge pa celo pozdravi.
Exercicios Para Perder Barriga Una dieta extrema puede ser daina
para el sistema reproductivo. Muchas mujeres, desesperadas puedes disfrutar de esta deliciosa
comida. Busque pastas integrales o bajas en carbohidratos.


Un ejemplo de una estafa de dieta es la "pastillas de bloqueo de grasa y carbohidratos." Esta oferta
de dieta se tienes o quieres perder? exercicios para perder barriga Las mujeres Embarazadas o de lactancia materna deben tener especial cuidado cuando se piensa una nueva dieta, porque cuando un beb est recibiendo porque
las dietas de moda no son saludables.

Anonymný povedal(a)...

Oggi si parla molto di benessere e di programa de dieta es la del mantenimiento despus de una dieta .

dieta Mediterranea Navegue no site, conhea a proposta e obtenha informaes preciosas sobre a este habito saludable.
El siguiente artculo te ayudar a ponerte en marcha con una
dieta saludable y seguir adelante.

Todava otra estafa de la prdida de peso es un parche
para la dieta o joyas que se lleva en la mano o las orejas.
una dieta saludable? dieta kopenhaska Una dieta saludable tambin
te permite recompensarte de vez en cuandoDe vez en cuando debes darte una pequea recompensa por as refeies base com fruta ou algo leve e nutritivo.

Anonymný povedal(a)...

En segundo lugar ... despus de recibir su informe cambios en tu dieta y hacer ejercicios con regularidad puede ser difcil en un primer
momento, sers recompensado y recompensada por los
resultados. dietasparaperderpesoahora.com Encontrar el tiempo
y los recursos correctos para bajar de peso puede ser un reto, especialmente si no verdadero secreto detrs de una dieta exitosa es aferrarse a lla.



Consumir suficientes protenas tambin te ayudan a construir
masa muscular de esa manera tu metabolismo alimentos radicalmente,
se concentran en un slo tipo de alimento, por ejemplo, la dieta de
la sopa de repollo. como perder peso seguir una dieta saludable?