nedeľa 29. marca 2015

Reportáž z koncertu ruskej formácie Vedan Kolod



Pred písaním tejto reportáže som si viac dní kládol otázku, ako ju vlastne poňať. Celý víkend, ktorého časť tu opisujem bol vskutku epický a preto suché opísanie jedného koncertu by možno znevážilo pár ľudí, ktorí sa snažili aj o iné aktivity. No keďže nie som tuctový „eko raw hipster koláčik“, rozhodol som sa zvýrazniť niektoré jeho javy (tématicky vhodné na túto stránku) a poňať ich ako exkurziu do možného sveta, ktorý sa nám snažia niektoré bytosti sprostredkovať. Preto, ak budú nejaké otázky, kontaktujte autora, prípadne inú odbornú pomoc!
Bolo 20. brezňa, tri dni pred Komodicami, keď sa jedna zblúdilá duša z ďalekého severu rozhodla znova sa vtrieskať na stredné Slovensko, akoby ho už nemala dosť. Skúsenosti vraveli, že niektoré kotliny sú tu zradné, no ponúkajú vskutku nečakané udalosti a javy, častokrát za účasti mimozmyslového vnímania a viacdňového rozjímania. Ako správny fanúšik Lemmyho zdravotníckeho manuálu, som teda neváhal a nechal sa nahovoriť na ďalší pokus ako nezabudnúť. S ufrflanou, sympatickou, a doteraz vlastne neviem, či tiež červenovláskou, som očakával, že bude zas na čo spomínať!
Prvou zastávkou boli tajomné Gavurky. Ich strategická poloha neďaleko bájneho pivovaru Dobrovar napovedala mnohé. No bytosti ešte netušili, že sú pod drobnohľadom. Miestny nadšenec pre epické príhody, známy aj z rozprávania príbehu „pozeral som sa kameňom do očí“ svoju horlivosť pre sympatickú dvojicu dychtiacu po zážitku rozhodne neskrýval. Jeho prednes týkajúci sa hisTÓRiE tohto fenoménu neskrýval akési podozrenie, čo my, znalci internetovej jazykovedy sme tušili už dávno. Dubový háj je nepochybne starší než oficiálna hisTÓRiA. Samotný názov Gavurky nemôže nič iné znamenať ako rusky gavariť! Preč s teóriou, že tu boli Rusi len počas láskyplného stretnutia plného bratstva a porozumenia v 1968-om roku. Z tej lásky sa mnohým určite zničil zdravý úsudok a zabudli na ich miliardové dejiny. Samotný háj bol vskutku obrovský. V mojom inom svete (plnom meča a mágie) sa náhle ukázali mnohé sprievodné podujatia, vhodné na toto miesto. Ak by som chvíľu zabudol na to, že Slovania vznikli dávno pred vznikom samotného človeka a chvíľu si kacírsky zaspomínal na časy, keď sme uznávali slovenské zvyky, napadli ma také Hromnice. Keďže letný sviatok hromovládneho sa zvykne sláviť so značnou popularitou inde. Ale späť k poblúdeniu, ehm, rozprávaniu. Po starostlivej nenarcistickej fotofokumentácií miesta (obr. 1), kde bolo sem-tam okrem bytostí vidieť aj nejaké tie stromy, sme ešte chvíľu rozprávali ako správni moderní ľudia o rodovej rovnosti. 
Táto debata niektorých (v preklade-dotyčnú) aj viac popohnala k autu.V zápätí sme spozorovali niečo, čo by každému pochybovačovi o miliardové dejiny našich galaktických predkov dalo jasný dôkaz! V pozadí bol jasný monument príchodu našich vierozvestcov z galaxie (obr.2), čnejúci sa nad touto dolinou. 
Jej názov Pliešovská kotlina zrazu dokazoval jej starobilosť. Pliešok určite označoval kruhový tvar kovového predmetu, ktorý slúžil na presun z galaktického bodu A do Zeme. A ten tam bol! VÁŽNE! Tento zážitok nám spôsobil, že sme vyhladli, vysmädli a nevedeli sme, kde sme.
Ďalšia zastávka bola po nabratí fyzických a duchovných síl v meste Zvolen. Bryndziarska veľmoc ponúkala koncert zoskupenia Vedan Kolod. Títo Rusi síce predstavujú pre dokonalých slovansko-árijských vyvolených len nejakú zblúdilú rodnovereckú smečku (ak im vôbec rozumejú), no trošku tej ruštiny ako najstaršieho jazyka v celej galaxii, Republike a intergalaktickom Impériu predsa nemôže škodiť ani nám! Kapela sa rozozvučila a prišla v typickom odeve (tu môj kolega, „čo sa pozeral kameňom do očí“ s údivom podotkol, prečo nosia títo hudobníci nejaké opasky z druhej svetovej J). Na začiatku vystúpenia sa pre istotu spýtali obecenstva, či majú dávať komentár k skladbám v ruštine, alebo angličtine. Väčšina ľudí sa usmievala a pár odvážlivcov si dovolilo povedať pa rusky! Ostatní zistili, že sa deje niečo veselé, tak začali tlieskať. A bolo vyhraté! Neskôr som pochopil, že zvyšok by tlieskal aj tak. No ja som bol rád, že som si overil ako som toho veľa zabudol. No zvykol som sem tam niektorým svojím neprítomným kolegom zdôrazniť, kedy to bolo vtipné a kedy nie! Sympatické slečny muzikantky nám každú svoju skladbu opísali a nezabudli pri tom načrieť do ruskej histórie, etnológie, folklóru, či dobových prameňov (prečo nespomenuli slovansko-árijské védy mi je záhadou?) Svojím výberom síce nesiahli k mojej obľúbenej skladbe, no pár piesní som predsa len spoznal. Nástrojov mali požehnane, vokál sa striedal a tým pádom sa aj laik nudiť nemohol. Kapela zožala zaslúžené ovácie a tak nebola núdza ani o nejaký ten prídavok.
                Po očakávanej hviezde večera z ďalekého Ruska nasledoval slovenský support Žiarislav a jeho skupina Bytosti. Čitatelia prastarej vesmírnej múdrosti vedia, čo si tento uličník dovolil na ich adresu a tak by asi očakávali úbytok ľudí. No nestalo sa tak! Povedal by som, že ľudí prišlo asi viac ako na predošlú kapelu. Niežeby tento hudobník svoj fanklub nemal, no mal som pocit, že skôr ruská kapela predtým akosi ušla pozornosti mnohých ľudí na Slovensku. Táto skupina zahrala svoj štandardný set a ľudí priniesla do varu. Keďže autor tohto článku už zažil jeho akciu, vie približne identifikovať fanúšika tohto zoskupenia. A tých prišlo požehnane. Nebola núdza o zborové spevy divákov a poriadne tance v kotli (nie, nešlo o headbang!). Čo si dovolím pochváliť vždy, je jeho šarmantný ženský vokálový doprovod, ktorého touto cestou pozdravujem a zároveň apelujem na zachovanie môjho zaklínačského tajomstva! Okrem hudobnej časti sa mohli fanúšikovia aj poobzerať po nejakom suveníre z vydavateľstva Diva. Výber bol skutočne bohatý. Mňa trošku sklamalo, že od predošlej bandy som nespozoroval nič, čo by som mohol kúpou podporiť.
Teraz niečo v rámci mojej povestnej objektívnosti. Klub akosi nemyslel na to, že ľudia potrebujú aj dýchať a čerpať kyslík len z vody je predsa len trošku obtiažne. Niežeby som ja, či ktokoľvek iný rád obsluhoval ľudí, ale po čase vznikla akási radosť sa prejsť k baru po niečo, kde bol (aj vy sa čudujete?) čistejší vzduch.Vďaka týmto nedostatkom sme sa venovali okrem hudobného rozjímania aj častej fyzickej činnosti, ktorá viedla spolu s reptaním k spoznaniu miestnych bytostí. A tu pre mnohých vznikli azda najzaujímavejšie paralely s galaktickým pôvodom predkov. Veď dnes samozrejme vieme, že science-fiction literatúra, či umenie môže mnohé napovedať o skutočnej pRAvde (ó mocný Erich von Dokonalý, tvorca jedinej pRAvdy!). Okrem zvláštnych mimozemských úkazov zarezonovala v mojej jemnej dušičke, citlivej povahe a asi slabšej čakrovitosti hlavne bytosť odkazujúca na známu klasiku proroka slovansko-árijskej múdrosti Davida Cronenberga s Jeffom Goldblumom v hlavnej úlohe (všímajte si tie slovanské mená vy pavědci!). Slávnostne odhalená ako „siedme štádium Muchy“ sa nám často snažila prihovoriť svojím zvláštnym posunkovým spôsobom a jazykom, ktorý sme nevedeli indentifikovať. Na moje vlastné počudovanie, hlavne MNE! Zažili sme aj nejaké to čakrové vyvolávanie, či hľadanie strateného ja. Paralely nám pomáhal pochopiť náš verný druh Nivoslav vďaka jeho znalostiam o slovanskom chráme v ukrajinskom meste Pripjať, kde si chodí nabiť čakrovitosť nejeden čitateľ stránky vedy.sk.
Čo dodať na záver? Mnohých z epického víkendu zúčastnených asi sklamem, že tu končím. Ale uznajte! Ak prežijem mediálnu blamáž a republikové útoky na môj sithský plášť, môžeme sa tešiť aj na ďalšie príhody, na ktoré si radi s úsmevom zaspomíname. Kto odkaz tohto článku nepochopil, je mi ho úprimne ľúto. Kto sa urazil, tak nech! Pozdravujem všetkých, ktorí putovali so mnou po Pliešovskej kotline, Bryndziarskom Impériu či následnom Pažravom pekle. Nasledujúce pokračovanie s názvom „Ako nezaložiť oheň vo Vaulte 13?“ nechávam na prirodzený prerod v legendu, ktorej vytváranie je tak populárne v kraji pod Urpínom. Nech vás Sila sprevádza!

Sláva!
Raslavien

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Ahoj,

Sezóna pozdravy. To je Vám oznámiť, že Alex Scofield Company, multi-miliarda súkromná úver spoločnosti otvorila finančné príležitosti pre každého v prípade potreby akejkoľvek finančnej pomoci v tomto konci roka sezóny. dávame z úverov od $ 10000 $ 500 tisíc na 1% úrokovej sadzby na jednotlivcov, firmy a spoločnosti, v jasnej a zrozumiteľnej podmienok a podmienok. Kontaktujte nás ešte dnes na adrese: alexscofield2852@gmail.com. dodávame platbu úver v 48 hodín.

Isabelle dubois povedal(a)...

S radosťou som dostala pôžičku vo výške 100 000 EUR od vážneho veriteľa, ktorý by som rád odporučil. Kontaktujte ho na adrese chritellesinclaire123@gmail.com

čohoapp: + 33 7 56 85 15 05

Anonymný povedal(a)...


dobrý vecer,
  Ja som riaditel skupiny financných partnerov. Dnes sme zistili, že banky dávajú viac kreditu.
Väcšina obcanov majú dobré projekty, ale nedostatok financných prostriedkov na ich realizáciu. Vzhladom k tomu, to všetko, sme
založil skupinu 14 ludí, a my sme akcionármi v niekolkých bankách. Rozhodli sme sa, aby sa pôžicky tým, ktorí ju potrebujú.
Sme poskytovat úvery v rozmedzí od 1000 € do 3,000,000 € s dobrou úrokovou sadzbou. Ak máte záujem, povedzte nám, co potrebujete
váš projekt a my vám pomôže si to uvedomujete. Ak máte záujem o túto ponuku, prosím, kontaktujte nás: fenollosaten@gmail.com
WhatsApp: 0033 755 1238 22

yanmaneee povedal(a)...

moncler outlet
yeezy boost 350 v2
nike sneakers for men
jordan shoes
louboutin outlet
nike air max
nike air max
yeezy boost 350
off white jordan 1
curry 6